Logo Djursjukhus i Falköping & Skövde

Ögon

Ögon

En måndag per månad kommer vår ögonspecialist till oss. Vi genomför allt från ögonlysningar till enklare ögonoperationer. Tänk på att ta med hundens stamtavla. Kom gärna 20 minuter innan utsatt tid för ögonlysningar. Dels för att hunden behöver få pupillvidgande ögondroppar, dels för att fylla i SKKs ögonlysningsintyg.

Ögonspecialist

Eva Gustavsson, leg.veterinär, ögonkonsult, specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Veterinärexamen 1968, anställd vid Djursjukhuset i Skara 1970-1993 därefter verksam vid Ljungby djurklinik. Eva är Auktoriserad ögonlysare. Eva har lång erfarenhet både vad gäller ögon- och hudsjukdomar, men även inom många andra områden och är mycket eftertraktad.

Tiderna till Eva bokas upp snabbt, så det gäller att vara ute i god tid.

Sarah Stadig, leg veterinär, specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar, veterinärmedicine doktor, är under utbildning till ögonlysare under handledning av Eva Gustavsson. Sarah tar emot ögonpatienter såväl direkt som på remiss.

Ögonskador kan mycket snabbt behöva behandling! Ett djur som kniper med sitt öga behöver undersökas av veterinär samma dag. Vid allvarliga ögonskador och sjukdomar kan ditt djur behöva remitteras vidare till ett djursjukhus.

Vill du ringa oss

Välkommen att boka tid.
Vi har inte möjlighet att ta emot rådfrågning eller önskemål om bokning via mail. Vi gör vårt bästa för att svara i telefon. Om du inte når oss och har ett djur med livshotande tillstånd så kontakta närmaste djursjukhus.