Logo Djursjukhus i Falköping & Skövde

Hud & klåda

Hud & klåda

Kliar sig din hund eller katt?

Att klia sig, dvs klåda innefattar kliar med tassen, slickar sig, gnager tassar/ben, kasar rumpa, kliar öron, kör med huvud i marken/mattan. Kräkning och diarre’ kan också drabba allergiska hundar.

Har din hund eller katt upprepande inflammationer tex i öron och tassar?

Det kan vara tecken på allergi eller annan hudsjukdom.

Pälsavfall, rodnad och dålig lukt från hud och päls är också tecken på att ditt djurs hud inte mår bra.

Klåda och hudproblem är ofta komplext och behöver utredas och kan bero på parasiter, omgivnings-och/eller foderallergi, obalanserat foder och andra sjukdomar. Om ditt djur fått behandling för sina hudbesvär av annan veterinär: maila en JOURNALKOPIA innan besöket.

Vi tar även emot remisser!

PRINCIPER för handläggning av hudproblem är

Behandla ev parasiter
Behandla inflammationer
Lindra klåda
Utesluta eller påvisa foderallergi
Kartlägga och behandla omgivningsallergi (atopi)
Foderjustering

 

Vår hudmottagning

På vår hudmottagning träffar du veterinär Ursula Wennström och sköterskorna Susanne och Annica som har vidareutbildat sig inom hudsjukdomar. Att ta reda på grundorsaken till varför en hund eller katt får återkommande klåda eller öronproblem är ofta ett detektivarbete som tar tid.  

Det är viktigt att få träffa samma veterinär och följa en plan för att komma fram till en diagnos och en behandling som fungerar för just ditt djur. För att få bästa förutsättningar för hudutredningen vill vi att du besvarar frågorna innan du kommer till oss under boka tid.

Vill du ringa oss

Välkommen att boka tid.
Vi har inte möjlighet att ta emot rådfrågning eller önskemål om bokning via mail. Vi gör vårt bästa för att svara i telefon. Om du inte når oss och har ett djur med livshotande tillstånd så kontakta närmaste djursjukhus.

Hud och Klåda

Namn(Obligatoriskt)
Födelsedatum
Hur mycket klåda har ditt djur?
Om ditt djur fått behandling för sina hudbesvär av annan veterinär: maila en JOURNALKOPIA innan besöket till info@klinfal.com