Logo Djursjukhus i Falköping & Skövde

Kirurgi

Operationer

Vi utför operationer lämpliga för dagkirurgi och, i mån av tid och resurser, även akuta operationer. Förbered gärna ditt djur inför operationen genom att bada det dagen innan samt rasta det väl på operationsdagens morgon. Djur som ska sövas ska hållas fastande men de får fri tillgång till vatten.

Gastroskopi

Gastroskopi är en kvalificerad undersökning av mag- & tarmkanalen som utförs på sövda djur. Man för ner en kamera och undersöker delar av matsmältningskanalen, såväl vid akuta skador som kroniska problem. Vävnadsprover kan tas och sändas för specialistbedömning. Det är viktigt att patienten förbereds med fasta och lavemang enligt våra instruktioner som du får inför undersökningen.

Vi tar även emot remissfall, be din veterinär kontakta kliniken för att remittera.

Karin Bredelius, leg. veterinär, specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar. Veterinärexamen 1977, anställd vid Djursjukhuset i Skara 1978-2004. Har varit hos oss på Falköpings Smådjursklinik sedan 2004. Karin har lång erfarenhet av smådjurssjukvård och har en bred kompetens inom såväl medicin som kirurgi. Karin genomför många av våra gastroskopier och är särskilt intresserad av hud och öron, matsmältningens sjukdomar samt anestesi.

Hur det går till

Vanligen använder vi gasnarkos vid längre operationer, det är en skonsam och säker narkosform. Vi är måna om att ge ditt djur god smärtlindring i samband med operationen och ofta skickar vi med ett recept för fortsatt smärtlindring hemma.

Vill du ringa oss

Välkommen att boka tid.
Vi har inte möjlighet att ta emot rådfrågning eller önskemål om bokning via mail. Vi gör vårt bästa för att svara i telefon. Om du inte når oss och har ett djur med livshotande tillstånd så kontakta närmaste djursjukhus.