Din Smådjursveterinär i Falköping

Falköpings Smådjursklinik är en mindre specialistklinik med erfaren personal som erbjuder djurvård åt katter, hundar och andra smådjur. Målsättningen är att vi som smådjursveterinär i Falköping ska ge kvalificerad djursjukvård till Din hund, katt eller mindre sällskapsdjurs med ett personligt bemötande. På kliniken finns bland annat röntgen, ultraljud, fiberendoskop, operationsavdelning, eget lab och butik med specialfoder och djurvårdsartiklar. Nedan kan du läsa vidare om tjänsterna som vi erbjuder Er.

Vid uteblivet besök debiteras Ni med 350kr + faktureringsavgift. Avbokningar för operationstider ska ske senast 24h före utsatt tid. Besök ska avbokas senast kl08.30 samma dag. Avbokningar görs via e-post till info@klinfal.com eller via telefon till 0515-810 20 och välj ”avbokning” i tonvalet.

Entré smådjurskliniken i falköping
Ultraljudsundersökning
Kirurgi djur
Ögonspeciallist

Ha gärna djurets försäkringsnummer tillhands när Ni besöker oss.

På Falköpings smådjursklinik har vi en av få tandspecialister i huset och hos oss månar vi om djurens tandhälsa. Vi utför samtliga tandbehandlingar under gasnarkos. Hunden eller kattens tänder rengörs då med ultraljud och poleras. Tandfickorna kontrolleras och vid behov röntgas tänderna.

Varannan måndag kommer vår ögonspecialist till oss. Vi genomför allt från ögonlysningar till enklare ögonoperationer. Tänk på att ta med registreringsbevis. Kom gärna 20 minuter innan utsatt tid för ögonlysningar. Tiderna till Eva bokas upp snabbt så det gäller att vara ute i god tid.

Gastroskopi är en kvalificerad undersökning av mag- & tarmkanalen som utförs på sövda djur. Man för ner en kamera och undersöker delar av matsmältningskanalen, såväl vid akuta skador som kroniska problem. Vävnadsprover kan tas och sändas för specialistbedömning.

Alla vävnader i kroppen innehåller olika mängder vatten och får därför olika utseende vid en ultraljudsundersökning. Ultraljudsvågor (svaga elektromagnetiska ljudvågor) sänds in i kroppen genom givaren, proben. Ljudvågorna reflekteras tillbaka från vävnaderna och organen till givaren och omvandlas med hjälp av en dator till en rörlig bild som kan ses på en bildskärm.

Vi utför operationer lämpliga för dagkirurgi och, i mån av tid och resurser, även akuta operationer. Förbered gärna ditt djur inför operationen genom att bada det dagen innan samt rasta det väl på operationsdagens morgon.

Vi har öppet vår poliklinik dagligen och tar då emot fall efter tidsbokning. I mån av tid tar vi emot akut sjuka djur och efter en första bedömning kan djuret ibland behöva remitteras vidare till ett djursjukhus. Ta gärna med försäkringspapper till besöket. Om djuret behöver ges lugnande bör djuret inte ha fått mat innan besöket.

Röntgen är ofta ett viktigt hjälpmedel för att kunna ställa diagnos. Vi vill gärna att du som djurägare är med vid undersökningen, men är du gravid eller under 18 år får du ej vistas i rummet när bilderna tas.

I vår butik har vi många olika sorters foder till både hund och katt. Rätt foder kan vara en viktig del i behandlingen och vi har ett stort sortiment av terapifoder.

Vi tillämpar betalning med kontanter eller kort. Vi kan direktreglera besöket mot försäkringsbolaget mot en administrationsavgift på 100kr. Vi har ingen möjlighet att skicka faktura.